Inburgeren - informatie en inhoud

هدف آزمون Inburgering چیست؟

برای اثبات همرنگ شدن به جامعه هلند، باید بتوانید حداقل در سطح مبتدی (A1) به زبان هلندی صحبت کنید. بعلاوه باید اطلاعات کافی در مورد قوانین و فرهنگ هلند داشته باشید. همچنین باید نشان دهید که با بازار کار هلند آشنایی کافی دارید. در صورتیکه ملزم به شرکت در این آزمون باشید از موسسه DUO نامه دریافت خواهید کرد.

Wat is inburgeren?

Inburgeren gaat in principe over Nederlands leren. En je moet leren hoe Nederlanders wonen en werken. Als je dat geleerd hebt, doe je inburgeringsexamen. Haal je het examen, dan ben je ingeburgerd. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) regelt tegenwoordig de uitvoering en handhaving van de Wet inburgering. Je krijgt een brief van DUO als je inburgeringsplichtig bent.

آزمون Inburgering شامل چه بخشهایی میشود؟

Spreken - 35 minuten (حرف زدن)

Het deel Spreken doe je op de computer. Je moet Nederlands spreken en verstaan. Je bekijkt filmpjes en beantwoordt vragen.

Luisteren - 45 minuten (درک مطلب شنیداری)

Het deel Luisteren doe je ook op de computer. Je kijkt naar filmpjes en luistert naar teksten, en dan moet je vragen daarover beantwoorden.

Lezen65 minuten (خواندن)

Het deel Lezen doe je op de computer. Je moet teksten lezen en ook vragen daarover beantwoorden. 

Schrijven- 40 minuten (نوشتن)

Het deel Schrijven maak je met pen en papier. Je krijgt 4 schrijfopdrachten. Je schrijft bijvoorbeeld een korte brief, of vult een formulier in, enz.

Kennis van de Nederlandse Maatschappij - 45 minuten (آشنایی با جامعه هلند)

Het deel Kennis van de Nederlandse Maatschappij doe je op de computer. Je bekijkt filmpjes. Bijvoorbeeld over boodschappen doen of naar de dokter gaan. Na elk filmpje moet je vragen beantwoorden. 

Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (آشنایی با بازار کار)

Het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken. Het examen bestaat uit 2 delen:
 • Je moet eerst opdrachten maken en een portfolio maken. Dat bestaat uit 8 resultaatkaarten en de bijbehorende bewijzen.
 • Voor het 2e deel van het examen, doe je óf 64 uur ONA-cursus óf een eindgesprek met 2 mensen van DUO. Je krijgt vragen over je resultaatkaarten. Het duurt ongeveer 40 minuten.

نمونه سوالات امتحان Inburgering و زبان هلندی

کتابهای آموزشی برای امتحان Inburgering

در صورت عدم رضایت، می‌توانید کتابها را تا دو هفته بعد از خرید پس بفرستید. 
 • Welkom in Nederland - kennis van de Nederlandse maatschappij voor het inburgeringsexamen - € 39,95 (2015)
  Marilene Gathier
  In Welkom in Nederland maken anderstaligen kennis met de Nederlandse maatschappij en kunnen ze zich voorbereiden op het onderdeel 'Kennis van de Nederlandse maatschappij' (KNM) van het inburgeringsexamen. Ook wordt er geoefend voor de onderdelen Lezen, Luisteren, Spreken en Schrijven van het Inburgeringsexamen op niveau A2.
 • Inburgering - De stand van zaken - € 9,95 (2005)
  Divosa
  Het kabinet Balkenende II werkt aan een nieuwe Wet inburgering, die vermoedelijk in 2006 wordt ingevoerd. De nieuwe inburgeringswet introduceert een algemene inburgeringsplicht voor zowel nieuwkomers als oudkomers. Een actief burgerschap en de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar staan hierbij voorop.
 • Basisexamen inburgering - € 20,00 (2014)
  Met dit boek leert u de duizend meest gebruikte Nederlandse woorden.  Alle woorden en zinnen zijn geïllustreerd met foto's. Bij dit boek hoort ook een website: www.basisexameninburgering.nl De website biedt oefeningen, vertalingen en geluidsbestanden. Daarnaast is er een app ontwikkeld bij het boek - beschikbaar via Google Play Store en iTunes.
 • Handboek Inburgering - € 24,95 (2009)
  Anneke Koorn, Trudy Askes
 • Inburgeringscursus Groningen 2.0 - taal | cultuur | en nog wat - € 12,50
  Herman Sandman, Frank Den Hollander
  Hoe denkt een Groninger? Wat doet een Groninger? En wat zegt hij? Deze cursus biedt de snelste manier om in te burgeren in het noorden van het land. In handige thematische lessen wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten om leven en wonen in de provincie en stad Groningen tot een succes te maken.

Reacties

۲ تبلیغات